Geen audio meer op TG2061

Momenteel is op vele Belgische repeaters geen verkeer meer op de regionale Talkgroup 2061 (Vlaanderen).
Dit komt niet door een storing binnen Brandmeister maar wel door een configuratie van de sysops die deze talkgroup, op advies van ON4AIM maar zonder voorafgaande communicatie, tegen afspraken en advies van Brandmeister België in, van hun repeater hebben afgehaald om zo gebruikers manu militari te dwingen om over te schakelen naar Talkgroup 206 (België).

Wie PTT drukt op TG2061 zal dus enkel gehoord worden op de repeater waar hij/zij op dat moment gebruik van maakt, (de meeste) andere repeaters zullen dit signaal niet uitzenden en uw oproep zal dus niet verder gehoord worden.

Ondanks wat de naam doet vermoeden is TG206 (België) helemaal niet actief in heel België.
Op repeaters in Wallonië is deze Talkgroup nauwelijks geconfigureerd: uw oproep zal daar dus niet gehoord worden.
TG206 is ook niet actief op alle repeaters in Vlaanderen.
Dit heeft als rechtstreeks gevolg dat het DMR verkeer binnen België momenteel ernstig verstoord is – er zijn nog evenveel gebruikers maar mensen worden simpelweg niet meer gehoord.

Wil u toch terug gehoord worden ? Dan zijn er twee opties.

1) U verandert de configuratie van uw toestel om TG206 te gebruiken als oproepkanaal.
Dit is echter niet voldoende: uw correspondent moet zijn/haar toestel ook aanpassen om te luisteren naar TG206 – anders zal uw oproep nog steeds niet gehoord worden !
Verder moet u dan, afhankelijk van de configuratie van de repeater die u gebruikt, uw toestel aanpassen om TG2061 te gebruiken op tijdslot 2 ipv 1.

2) U vraagt aan uw lokale repeater sysop en aan de repeater sysop van uw correspondent om TG2061 terug static toe te voegen aan de repeaterconfiguratie.
Dit kan hij/zij zeer eenvoudig doen via de Brandmeister Selfcare pagina’s.

Weet u niet hoe u deze sysops kan contacteren ?
Contacteer dan ON4PC (on4pc@uba.be) met de naam van de repeater die u gebruikt en vraag hem om uw aanvraag door te sturen.
Rechtstreekse contactgegevens van ON4PC kan u vinden op de UBA contactpagina.

U kan ook ON4AIM (support-nl@ham-dmr.be) contacteren met de vraag om TG2061 terug te laten toevoegen aan de repeaters in Vlaanderen.
In het beste geval contacteert u beide partijen.

Het advies van Brandmeister België is om zowel de landelijke TG206 als de regionale TG2061 static te configureren op Slot1 van repeaters in Vlaanderen.
Op deze manier zijn ze conform met de aanbevelingen van Brandmeister worldwide zoals deze ook toegepast worden in bv. Nederland.