Problemen met Hytera Firmware upgrade !

Reeds meerdere OM’s hebben ons laten weten dat de upgrade van hun Hytera PD785 radios naar de laatste Hytera software (V9.00.04.405.iM) resulteerde in een volledig vastgelopen en niet meer functionerend toestel.
Dit lijkt te komen door een bug in de upgrade tool die het specifiek op PD785 toestellen lijkt gemunt te hebben.

De software update tool van versie 9 maakt ook geen backup van het toestel alvorens aan de upgrade te beginnen, wat extra gevaarlijk is.

Voor wie toch versie 9 wil installeren geven we het volgende advies:

 1. Maak eerst een backup van je codeplug en een recovery file van je toestel
  Hoe je een recovery file kan maken vind je hier.
 2. Schrijf een lege codeplug in je radio
 3. Installeer daarna pas de firmware upgrade

Uiteraard telt deze tip niet enkel voor het upgraden van de PD785 naar firmware versie 9 maar voor het upgraden van eender welk Hytera toestel naar eender welke firmware upgrade.

4 Replies to “Problemen met Hytera Firmware upgrade !”

 1. Mijn PD785G draait prima op firmware A9.00.04.405.iM. Geüpload met de bijhorende Multi-Terminal Batch Upgrade Tool van Hytera die mee in de firmware upgrade stak.

  Op de GUI van die tool staat duidelijk vermeld dat je geen andere software mag gebruiken tijdens het runnen van de upgrade tool.

  In die tool kan je ook een lijst zien van toestellen die in aanmerking komen voor deze upgrade. Staat je toestel er niet bij, dan best niet upgraden !

  Voor de codeplugs: CPS versie V9.00.07.512.iM.EM5 werkt ook zonder problemen met die firmware.

  1. Dag Patrick,
   Er zit een bug in de V9 upgrade tool die reageert op bepaalde settings in de codeplug en als de bug zich manifesteert loopt de upgrade flink mis.
   Tijdens mijn eerste poging om m’n PD785 te upgraden naar A9.00.04.405.iM ging het grandioos de mist in: de portabel deed niks meer – gelukkig kon ik em recoveren.
   Bij een 2de poging duwde ik er eerst een lege codeplug in en toen verliep de upgrade naar V9 van een leien dakje.

   De upgrade van een PD785 naar V9 lijkt dus een dubbeltje op z’n kant te zijn als men niet oppast.
   Verder lijkt er bitter weinig geweten te zijn van de mogelijkheid om een recovery file te maken, terwijl die toch heel veel leed en kosten kan besparen.
   Vandaar dat ik er een artikeltje over geschreven heb: beter wat extra voorzichtig zijn dan met een kapotte transceiver zitten.

   73,
   ON6BC

 2. het upgraden van mijn PD785G, inmiddels de nodige maanden geleden, is probleemloos verlopen. Ik had er zelfs mijn reguliere codeplug in zitten tijdens het upgradeproces.
  Het lijkt er dus veel op dat de geschetste problemen situationeel zijn.

  1. Het is zeker niet dat elke PD785 problemen geeft.
   Maar beter voorzichtig zijn dan het risico lopen om je dure portabel om zeep te helpen 🙂

Comments are closed.