House-warming party TG20611 “Homebrew Belgium”

House-warming party op de nieuwe DMR talkgroup 20611, “Homebrew Belgium”. (11/03/2019, 20:00)

Zoals ook gepubliceerd werd in de CQ-QSO van 01/02-2019 is er sinds kort een nieuwe Belgische talkgroup actief op het BrandMeister DMR netwerk: TG20611: “homebrew” .

Deze talkgroup is speciaal gericht op een bepaald onderdeel van het radioamateurisme: in dit geval, zelfbouw, electronica en de ontwikkeling van de radiohobby, ook gekend onder de Engelse term “homebrew”.

Ze is bedoeld om het DMR netwerk te gebruiken als middel om radioamateurs samen te brengen die geinteresseerd zijn in één specifieke interessegebied van onze hobby.

Bemerk dat de talkgroup niet enkel gericht is op “DMR homebrew” (repeaters, hotspots), maar zelfbouw en electronica in het algemeen.
Het is bedoeld om zowel een plaats te zijn met vragen over (bv.) een zelfbouw WSPR-kitje, antenne-bouw, een pi-star hotspot of het programmeren van een arduino, maar ook GNU Radio, of als je hulp nodig hebt voor het kiezen van een opamp voor een filter-schakeling.

Er zijn de vorige dagen een aantal oproepen geweest in de talkgroep, maar -aangezien die op heel verscheiden momenten van de dag gebeurden- is het in bijna alle gevallen beperkt gebleven tot eens “roepen in de woestijn” zonder dat er iemand terugkwam. Er is blijkbaar nood dat een bepaald “vast moment” vastgesteld wordt waarop wie geinteresseerd is electronica en homebrew online is en zo er het meeste kans is dat je er iemand te vinden die kan helpen.

Daarom, …
Maandag 11 maart, 20u00 … de eerste echte  “house-warming party”  van talkgroup 20611. !!!

Dit om iedereen eens toe te laten om kennis te maken met de talkgroep, zichzelf bekend te maken en te vertellen over de projecten waar je mee bezig bent.

Let, dit is geen “ronde”. Dit is een éénmalig event, bedoeld om de talkgroup “in te huldigen”.

Nu, moest er iemand geinteresseerd is om een (herhalende) “electronica / homebrew ronde” te organiseren op de talkgroup om zo mensen samen te brengen met interesse in dit aspect van de hobby, dan kan dat natuurlijk. 🙂

Talkgroep 20611 is een dynamische talkgroep wat betekent dat ze bereikbaar is via tijdslot 2 op elke DMR repeater op het BrandMeister netwerk. Wie een DMR hotspot heeft kan het natuurlijk als vast kanaal instellen op uw hotspot.

Kristoff (ON1ARF)